Nejlepší vína pro váš jarní piknik

Sníh a ranní mrazíky si (snad) už konečně dají pokoj. Konečně je čas připravit se nejen na dny plné slunce, květů, dlouhých dnů, alergií… no prostě na to všechno, co k jaru neodmyslitelně patří. A co by to bylo za jaro bez pikniku na dekách, opečených buřtů a první jarní grilovačky v doprovodu příjemné společnosti a kvalitního vína?

Perlivé, šumivé, nebo snad nealko?

Jarní piknik v kruhu přátel, po dlouhé době pod širou oblohou, je jedinečná příležitost, která si zaslouží jedinečné pití. Co to bude letos? K odpolednímu pikniku se spíše než slavnostní šampaňské nebo cava možná hodí něco trošku odlehčenějšího. 

Sáhnout můžete samozřejmě po Proseccu, které nezklame snad při žádné příležitosti. Nezapomeňte však zavítat ani do naší nabídky (ne)Prosecca. To má s pravým Proseccem spoustu společného: pochází ze stejné oblasti, prochází stejným procesem výroby, ale místo odrůdy Glera se vyrábí (nejčastěji) z Pinot Grigio neboli Rulandského šedého.

K pikniku se tak jedná o naprosto skvělou volbu, která příjemně osvěží a překvapí svou trošku netradiční chutí. 

A pro řidiče, nastávající maminky nebo prostě ty, kdo nemají rádi opičku, máme lahodné nealko víno, které má vše z klasického – jen bez alkoholu.

Vína v plechovce jako skvělý společník nejen k opékání buřtů

Ostatní pijí pivo a vám se nechce pít osamotě celou lahev nebo se vám s ní prostě jenom nechce tahat? Na osamocené milovníky vína myslí vinaři Zlomek & Vávra se svým Perlíto. Jejích víno v plechovce, jednoduše schováte do kapsy nebo do kabelky a chuť špičkového vína si můžete vychutnat i mezi bandou samých pivařů.

Chladný večer? Červené víno vás příjemně zahřeje

Jaro umí být pěkně záludné a to především večer, kdy se příjemně hřejivý den mění v podvečer. S touto proměnou přichází většinou i nepříjemný chlad. 

S večerním chladem si velmi dobře umí poradit červené víno. Třeba to z vinařství Sedlák, ve kterém se přímo odráží hřejivá chuť jižní Moravy.

První letošní grilovačka si žádá bag in box

Plánujete první letošní grilování na chatě nebo na zahradě a přemýšlíte, po jakém vínu sáhnout, aby všechny uspokojilo? Bag in box je skvělé řešení pro každou párty. Sáhnout můžete po vínu, které máte nejraději vy i vaše návštěva, ideálně si vzít od každého druhu jedno a máte na celou párty (a možná i na tu další) vystaráno. 

Mňam.

Vychutnejte si víno od Bodláků s čarodějnou slevou 

Konec dubna je ve znamení pálení čarodějnic a letos tomu nebude jinak. Noc plná ohňů, buřtů a veselí si samozřejmě přímo žádá to správné tekuté občerstvení.

Proto jsme pro vás přichystali přímo čarodějnou slevu na lahodná vína, která už nám na skladu chvilku zrají. Tak honem, ať vám neutečou!